LUBLINIEC: Pierwsze urodziny restauracji “NOLO degusto” już w ten weekend! [10-12.01.]

LUBLINIEC: Pierwsze urodziny restauracji “NOLO degusto” już w ten weekend! [10-12.01.]

Restauracja NOLO degusto z Lublińca – miejsce stworzone z pasji do życia i celebrowania kuchni włoskiej, obchodzi swoje pierwsze urodziny.

W najbliższy weekend, w dniach od 10 do 12 stycznia, NOLO degusto zaprasza gości na wyjątkowe wydarzenia, które będą świętem smaków, kultury i wspólnej radości.

Pasja, która stała się miejscem – o NOLO degusto mówi właściciel restauracji, Damian Skoruppa.

– Liczne podróże rodzinne stały się inspiracją do stworzenia NOLO degusto. Wszystko zaczęło się od ulubionych włoskich smaków moich synów. Nie ma nic piękniejszego niż widok dzieci, które rozkoszują się swoimi ulubionymi daniami. Mój syn, NOEL, jest prawdziwym entuzjastą kuchni włoskiej i to właśnie jego imię stało się inspiracją dla nazwy naszej restauracji – opowiada Damian Skoruppa.

– Specjalnością NOLO są wyśmienite pizze, makaron carbonara i soczyste steki, których sekretem są najwyższej jakości składniki. Wszystko podajemy w towarzystwie świeżo wyciśniętych soków oraz win pochodzących z włoskich, lokalnych winnic. Wystrój wnętrza również zaprojektowaliśmy z myślą o stworzeniu przytulnej, malowniczej atmosfery, która zaprasza do odkrywania bogactwa smaków i aromatów – dodaje właściciel restauracji.

Urodzinowy weekend – co na was czeka?

  • Piątek, 10 stycznia: Kolacja degustacyjna
    Szef Kuchni Roman Żukowski zaprezentuje dwa warianty menu degustacyjnego (w tym wegetariańskie), na które składają się przystawki, zupy, dania główne i desery. Dopełnieniem będą wyselekcjonowane włoskie trunki.
  • Sobota, 11 stycznia: Kolacja z pokazem iluzji – Magiczny wieczór z pokazem Pawła Szretera, uświetniony wyjątkowym menu i opowieściami Szefa Kuchni o kulinarnych inspiracjach.
  • Niedziela, 12 stycznia: Wielki finał – tort urodzinowy. O godz. 12:00 wspólne zdmuchiwanie świeczek i serwowanie tortu gratis do każdego zamówienia.

Spotkanie z mistrzem pizzy!

W urodzinowy weekend gościem specjalnym będzie Gianluca Cua, pizzaiolo z Kalabrii, który od niemal dekady zdobywa uznanie dzięki swoim umiejętnościom i pasji. Jego pizza to kwintesencja włoskiego smaku – lekka, chrupiąca i przygotowana według tradycyjnych receptur.

– Niech nasza pasja i zaangażowanie w kuchnię włoską umilą Państwu każdą chwilę spędzoną w NOLO degusto. Dziękujemy, że przez ten rok byliście z nami – to dzięki Wam możemy świętować nasz sukces i tworzyć miejsce pełne wyjątkowych doznań kulinarnych – podkreśla właściciel restauracji Damian Skoruppa

📍 NOLO degusto, ul. Edyty Stein 9, Lubliniec
📞 Rezerwacje: 725 131 315
🌐 Szczegóły: www.nolodegusto.pl

  1. dobrze, że mają inne interesy, bo już dawno byłoby miejsce na sprzedaż patrząc po obłożeniu podczas tygodnia. w weekend pewnie lepiej. Mimo wszystkiego zyczę powodzenia na tej trudnej, gastronomicznej ścieżce!

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.